2009. január 21., szerda

Hógolyó

Manapság:
Első szülinapomon:

Születésem napján:


Igaz,hogy január van,az is igaz,hogy egy deka hó sincs,mi mégis kaptunk egy jó kis hógolyót Mayáéktól.Köszönjük,nagyon örültünk neki,főleg Mami,mert amíg én a jól megérdemelt délutáni sziesztámat töltöttem,ő kedvére garázdálkodhatott a neten:) Ez az első blogjátékunk.Imádunk ám játszani!A feladat pedig az,hogy osszak meg Veletek néhány infót a horoszpókomról,a születésnapom körüli történésekről,holmi lottó ötösről a kávézási szokásaimról és egyebekről.Íme:

Horoszpók:KOS!!!(bika aszcendenssel)
A Kos gyermek igazi kis energiabomba. Örökmozgó, vidám, lelkes és lendületes. Minden érdekli, mindenre kíváncsi, de semmi sem köti le hosszú távon a figyelmét.
A legkedvesebb játékai is csak ideig-óráig szórakoztatják, lelkesedése hamar alábbhagy. Éppen ezért célszerű olyan ajándékot vásárolni neki, amelyet nem sajnálunk, ha idejekorán a polcra, a megunt játékok közé kerül.A kis Kos nagyon szeret mozogni, és remekül érzi magát a szabadban, ahol kedvére szaladgálhat, ám nem árt az óvatosság: jó, ha tudjuk, csemeténknek nem erőssége a fegyelem, és nagyon nehezen viseli a rendszabályokat. Puffog, duzzog, megsértődik a legjobb indulatú szülői figyelmeztetésen is - ha az épp a játék hevében éri. Az intelmeket sokszor meg sem hallja, és a büntetés lejárta után ugyanott folytatja a "tiltott" tevékenységét, ahol abbahagyta...mint aki meg sem hallotta, mit mondtak neki az imént.


Hát nem tudom ezt ki írta,de igencsak fején találta a szöget.Mami szerint szóról-szóra igaz:):):)


Ez történt a születésem napján :
2007.03.31.
A nap Budapesten kelt 6.10-kor, nyugodott 17.39-kor
min: -1, 5 °C max: 4, 10 °C borongós,esős idő (A szülőszobában félhomály,gyertyafény,meghitt hangulat és relaxáló zene fogadott.Mit sem éreztem a kinti borongós időből)

Ferihegyen sztrájkoltak(mit sem sejtve milyen fontos nap ez a mai)

Súlyos áradás pusztított Argentínába

Forró tél a hegyekben címmel jégszobor fesztivált tartottak a montenegrói Zabljak hegységben

Sikerrel tesztelt szombaton Pakisztán egy atomtöltet hordozására is alkalmas, rövid hatótávolságú rakétát
(na ehhez nem adom a nevemet:(

Katschberg: 10-15 cm friss porhó esett a hegyen -5 C fok

a Bilboard lista élén:
"Glamorous" by Fergie featuring Ludacris

Születésem részletes történetét elolvashatjátok itt most legyen elég annyi,hogy tökéletes és álomszerű volt.Mamival megbeszéltük,hogy csütörtökön szépítkezik(fodrász,kozmetikus),pénteken már öhetek.Mivel akkor még szófogadó fiúcska voltam péntek este útnak indultam.Jelen volt Mami,Apa,Erika,a dulánk,Árpi doki bácsi és Évi szülésznéni.Az István kórház alternatív szülőszobájában láttam meg a napvilágot reggel 7 órakor amennyire lehetséges fájdalommentes vajúdás után.Úgy,ahogy a nagykönyvben írva vagyon:)Nem sírtam,csak forgattam a fejem,hogy hol vagyok.Apa és Mami csak azért nem hatódtak meg,mert fel sem fogták,hogy megérkeztem.A kilenc hónapi szimbiózist azonnal folytathattuk Mamival,mivel egy percre sem vittek el tőle.Én rácuppantam a cicijére,majd 15 és fél hónapig le sem cuppantam róla:)

Események,évfordulók:
1261 – IV. Béla és V. István magyar királyok Bécsben békét kötnek II. Ottokár cseh királlyal. Ebben lemondanak a Stájerország iránti igényükről.
1387 – Luxemburgi Zsigmondot magyar királlyá koronázzák.
1889 – Atadják az Eiffel-tornyot Párizsban.
1901 – A Daimler Motor bemutatja új autómodelljét Nizzában, amelyet a megrendelő (Jellinek) leányáról Mercedesnek neveztek el.
1940 – Horthy Miklós kormányzó fiát, Horthy Istvánt kinevezik a MÁV elnökévé.

A nap híres szülöttei:
1596 –René Descartes francia matematikus, filozófus, természettudós, író.
1732 –Joseph Haydn osztrák zeneszerző.
1809 –Nyikolaj Vasziljevics Gogol orosz író, drámaíró.
1813 –Guyon Richárd honvéd tábornok.
1888 –Fitz József magyar könyvtáros, nyomdászattörténész.
1891 –Asbóth Oszkár mérnök, a helikopter magyar feltalálója. A szabadságharcból ismert Asbóth Lajos családjából származott.
1900 –Szabó Lőrinc költő, műfordító.

Ha nyernék a lottón:
Erre minden esélyem megvan,hiszen a születésem napján is volt ötös a lottón. A főnyeremény 1 milliárd 789 millió 757 ezer 064 forint. A nyerőszámok a 7, 49, 63, 64 és 72 voltak. A 699009-as Joker-számmal is nyert valaki, 46 millió 663 ezer 647 forintot.Most még nem lottózok,de ami késik nem múlik.Ha olyan leszek ,mint Apa,akkor lehet,hogy nyerek,csak éppen nem veszem észre,mivel Apuci megveszi a szelvényt,elrakja a fiókba,aztán megfeledkezik róla.
Minden esetre,ha nyernék elvinném Mamiékat egy olyan helyre,ahol van víz és napsütés,és van gleccser sok-sok hóval.Lehetne délelőtt síelni,délután meg napozni.Tutti nyitnék egy állatmenhelyet,felvennék Maminak egy kedves bejárónénit,aki szuperül süt-főz,takarít és mindig mosolyog.Új házba is költöznénk,valószínűleg Karintiába,mert ott vannak tavak is és sok-sok sípálya.Keresztapu kapna egy új motort,mert a régi sajna összetört.És ami a legjobb:Apucinaktöbbé nem kellene dolgoznia,és állandóan együtt lehetnénk!!!Persze a rokonainkról és barátainkról sem feledkeznénk meg.

Rossz szokás:
Hát az van egy pár.Hason fekve toporzékolok,szelektív a hallásom,akaratos vagyok.Viszont 6 hónapos koromig mintababa voltam!!!

Koffein:
Mami szerint,"na még csak az kéne!!!"Csokit sem mer adni nekem,mert állítólag hiperaktivitást okoz.Elég aktív vagyok így is.Viszont a kiskonyhámban előszeretettel főzök kápét,és boldog-boldogtalannal megitatom:)

Kedvenc ruhaszín:
Egyik sem tetszik,amit Mami rámad,ezért absztrakt festményekkel díszítem.Vagy összemaszatolom valami étellel,vagy telefirkálom filctollal.Esetleg leköpködöm az innivalómmal:)

Most mi van rajtam?:
Halálfejes póló,motoros harisnya és nyuszis hálózsák.De már nem sokáig...

Háziállat:
Pusszancs a yorkshire terrier,Alma a vizsla,és Mamáéknál Misu cica és Kira kutyus

Ahol 10 év múlva látom magam:
Junior síbajnok vagyok ,éppen a díjamat veszem át.Apuci csak úgy feszít a büszkeségtől.Szilvi néni még mindig extra divatos hajakat kreál nekem.A csajok már most odavannak értem,Mami rosszul is van:)Nem tanulok túl sokat,de nincs is rá szükségem,mert a jó jegyeket a kisujjamból kirázom.Imádok a szabadban lenni,minden sport érdekel.Ja és a Szépművészeti múzeum Szépműhelyébe járok hétvégi foglalkozásra,ami szintén nagyon tetszik.

A legutóbbi jó,ami velem történt:
Ma megint a barátaimmal Flórával és Mayával tölthettem a délelőttöt a baba-mama klubban,hétvégén pedig a Nagyiéknál aludhattam.

És a hógolyó megy tovább Botondnak , Emmának , Áronnak , és Áronleonnak ,ha elfogadják.
Lilypie 3rd Birthday Ticker