2009. szeptember 28., hétfő

Om mani padme hum



A „Mani” a tibetiek leggyakrabban használt imádsága, bárki recitálhatja, nem szükséges hozzá a mester előzetes beavatása.

A tibeti buddhisták szerint ha az Om mani padme hum mantrát (imádságot) hangosan vagy magukban ismétlik, azzal felhívják magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenreszig (Avalokitesvara) hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapják áldását. Ha elolvassuk mantrát, a hatás megegyezik az előzőekkel. A szöveget gyakran kőbe vésik, és jól látható helyre teszik.



Vasárnap családilag elvonultunk.Megnéztük a Béke Sztupát Zalaszántón.Fantasztikus élmény volt,és már nagyon időszerű is,mivel Mami és a buddhizmus rég megtalálták egymást Orsika néni és Láma Ole közreműködésével.Fantasztikusan gyönyörű hely,monumentális építmény,szuper rezgések.Ezek jellemzik a Sztupát és környékét.Apát teljesen elvarázsolta a szentély,ami a Sztupától 400 méterre található.Itt lehet leborulásokat csinálni,meditálni,vagy csak a gondolatainkba mélyedni.Na persze csak akkor,ha nincs ott az ember 2 és fél éves ördögfiókája:):):)
Mami még az épült falához is odatapasztott minket,hogy feltöltődjön a kézcsakránk:)Na ez olyan sikeres volt,hogy este fél 11-kor még ébren voltam:)
Vettünk karkötőket is,meg vittük Mami Gao-ját(buddhista ereklyetartó,amit Maminak Orsika néni hozott egy külföldi beavatásról,és meg is van áldva Karmapa által.Van benne rizsszem és mahakala csomó,ami megvédi Mamit),és ezeket is felpakoltuk a sztupára,hogy töltődjenek,úgyhogy most aztán tele vagyunk energiával:):):)
Biztos,hogy megyünk még ide,kár hogy olyan nagyon messze van.És nagyon jó volt hármasban...

Buddha szavai a sztúpa áldásáról

"A sztúpa a megvilágosult, egyetemes jóságot testesíti meg, ami mindannyiunk legbensőbb természete. Ha valaki a sztúpa iránt nagyrabecsülést érez és annak cselekedetekben kifejezést ad, legyen az kis vagy nagy tett, például felajánlást tesz, a sztúpát körbejárja (az óra járásával egyező irányban), tisztán tartja, javítja stb, mérhetetlen áldásos érdemet szerez, melynek hatását a jövőben meg fogja tapasztalni."
Lilypie 3rd Birthday Ticker