2009. április 6., hétfő

Szülinapozás part2





























Vasárnap az anyai Nagyszüleimnél szülinapoztunk.Sajnos Keresztmamiék lebetegedtek,de ott volt Mamán és Papán kívül Dédi,Keresztapu és Juci,Kira kutya és Misu cica is.Gyönyörű idő volt,úgyhogy a kertben bográcsoztunk.Volt jó kis autós tortám tüzijátékkal,és rengeteg szép ajándékot kaptam.Kisvonatot,Bob mesteres duplo-t (fantasztikus,köszi Keresztmami és Keresztapu!),autót,és egy egész tavaszi ruhatárat!Nagyon szeretek Mamáéknál lenni,úgyhogy most is erőszakkal kellett hazahurcolni.Már alig várom a folytatást és a Nyuszi is hamarosan jön:)

Szépséges



Sárhelyi Erika:Kisfiamhoz


Ahogy forró napokra rázuhan a hűsítő eső,
S a tikkadt földbe visszatér az éltető erő,
Úgy indul meg ereimben a lüktető élet,
Ha csöndes napjaimon szívemre ölellek téged,
Én egyetlenem, én drága aprócska fiam.

Hajad illata, bőröd bársonya szívembe égett,
Neked adnám a földön mindazt az ezernyi szépet,
Mit láttam, éreztem, kaptam és adhattam,
S ha a világ még ma vadul megindulna alattam,
Akkor is teutánad kapna vigyázó kezem.

Mosolyodtól, hangod varázsától felderül a napom,
Apró, vesztett álmaimat rendre visszakapom,
Ha csöppnyi kezed két kezembe fogva,

Szavaid, s kacajod szedem magamnak csokorba,
S szerető szívemre tűzve örökkön viselem

Kullancs mizéria


Képzeljétek!Az a szörnyűség történt Velem,hogy belém akart mászni egy csúnya kullancs.A teraszunkon!!!!!Szerencsére éppen bekakkantottam,és mikor Mami bevitt peluscserére (igen-igen tudom,már rég a bilibe kéne:) ,valamiért,Maga sem tudja miért levette a pólómat is.És a könyököm alatt éppen belémfurakodni készült ez a rondaság.De Mami gyors volt,és pikk-pakk kikapta.Aztán kaptam rá teafaolajat,betadint és gyógypuszit.De azóta is emlegetem.Úgyhogy ha kiteszem a lábamat a házból már kapom is a kullancsriasztót.

És akkor egy kis ismeretterjesztés:

A kullancs :A legtöbb kullancs emberi kórokozókat nem hordoz. Ha a kullancs mégis fertőzött, akkor is kicsi az esélye annak, hogy a kórokozók már a vérszívás kezdeti szakaszában a sebbe jussanak. Olykor azonban mégis súlyos következményekkel járó fertőzéseket, például Lyme-kórt vagy vírusos agyvelő vagy agyhártyagyulladást (kullancsencephalitist) terjesztenek emberre.
Kullancseltávolítás:A kullancs lárvákat és a nimfákat , mivel ezek épphogy rögzülnek a bőrbe, egy homorú hegyű, 20-G-és injekciós tűvel kel kipöccinteni a bőrből.
A kifejlett, vérrel szívott kullancsok (imágók) eltávolítására szolgáló, mindenki által alkalmazható műanyag, orvostechnikai eszköz a KULLANCS -ELTÁVOLÍTÓ KANÁL. Országszerte állatpatikákban és gyógyszertárakban kapható eszköz a Találmányi Világkiállítás aranyérmét is megkapta annak okán, hogy a kifejlett kullancsot gyötrés nélkül távolítja el a bőrből.
Az eszköz a kullancs szipókáját úgy fordítja ki az ember- vagy a háziállat bőréből, mint ahogy a meggymag kinyomó a meggyből a magot, anélkül, hogy megragadná és megszorítaná a kullancs testét (nyálmirigyeit). További információk: a www.drkapiller.hu honlapon.
Tények és tévhitek:Általános tévhitek a kullancs eltávolítása során
A kirándulások után, vagy a hosszabb túrák alatt érdemes rendszeres kullancs-vizitet tartani, és megkérni egy közeli hozzátartozó, vagy barát segítségét egymás átvizsgálására.A kullancs inkább a puhább bőrfelületek környékén szív vért. Ha sikerült felfedeznünk egyet, nem érdemes ész nélkül belevágni a kullancs kioperálásába.A kullancs szakszerűtlen eltávolítása miatt fertőzéseket szedhetünk össze.A kullancs eltávolítására tilos hegyes, éles tárgyat használni. Nem javasolt a kullancsot tűvel kikaparni. Ha átszakítja a kullancs potroháját, a fertőzött béltartalom átkerül az áldozat szervezetébe.Hasonló elvek alapján nem ajánlott a bőrbe fúródott kullancs kiálló potroháját folyamatosan tekerni. Ezzel csak azt érjük el, hogy a kullancs megpróbálja magát egyre mélyebben beásni. Rosszabb esetben pedig a forgatás miatt a kullancs teljes béltartalmát átpumpálhatjuk az áldozatba.A kullancs hatékony eltávolítására használjon kullancs eltávolító csipeszt, amit a gyógyszertárban bármikor beszerezhet, de alternatív megoldásként erős cérnával is próbálkozhat.
A kullancs eltávolításáért nem kell orvos segítségét kérni. A lényeg, hogy nem szabad pánikba esni, nem szabad éles tárggyal kikaparni, dörzsölni, csavarni, nyomkodni. A fej végénél, a beágyazódott élősködő tövében fogja meg a kullancsot csipesszel, vagy hurokra tekert cérnával, és húzza ki. Mielőtt azonban kitépné a kullancsot, bizonyosodjon meg róla, hogy lábaival már nem kapaszkodik az áldozat bőrébe.A kullancs eltávolításakor a fej beszakadhat. Ettől azonban nem kell megijedni. Nem szabad tűvel kikaparni. Ilyenkor a kullancs már nem fertőz, a beszakadt feje pedig idegen testként pár napon belül kilökődik a testből.Vannak tűszúrásnyi, alig észrevehető kullancsok. Ezek nagyon ritkán fertőzöttek. Vérszívásuk csak néhány óráig tart, utána elhagyják az áldozataikat. Tehát nem érdemes tűvel kioperálni őket.Ha kint van a kullancs, fertőtlenítse a sebet alkohollal, vagy jóddal, majd jegyezze fel a kullancs-csípés helyét és időpontját. A kitépett kullancsot tegye el egy kis dobozba, mert ha esetleg később tünetei lennének, a kullancs átvizsgálásával következtetni lehet a fertőzésre.Tünetek esetén forduljon egy kullancsambulanciához. A tünetekről később bővebben olvashat.
forrás:http://kullancs.rovarirtaslap.hu/
Lilypie 3rd Birthday Ticker