2009. október 10., szombat

H1N1

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról

Miért ellenzem?

- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!

- Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak! Talán még Afrikában…

- Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.

- Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.

- Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.

- Eddig mindenhol azt tanították, hogy 3 éves kor alatt nem szabad teljes sejtes vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott.

- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek is ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

- Az oltás mögött komoly anyagi érdekek vannak, aminek jelei már kiszivárogtak (ld. Omninvest Kft. ügy).

Alvásproject 0-28 hó,avagy túlélni(-aludni) minden áron...

Már nagyon régóta fogalmazódik bennem ez a post.Sosem volt könnyű Marcival az alvásmizéria,még most sem az.Mindenféle könyvet,netes oldalt,blogot elolvastam,tanácsokat meghallgattam,de ezekkel csak azt értem el,hogy összezavartak és elnyomták az ösztöneimet.Meg kellett tanulnom,hogy elfogadjam Marci alvási-nemalvási szokásait olyannak amilyenek,és nem foglalkozni vele,hagyni a dolgokat a saját medrükben folyni.Én ugyanígy nem aludtam,sőt még most is hasonló a biológiai órám:este alig tudok elaludni,reggel alig tudok felkelni.Mit csinálnék egyolyan gyerekkel,aki ugyan könnyen elalszik este 8-kor,átalussza az éjszakát,de reggel 6-7-től már kukorékolMegmondom:belediliznék.Igaz,hogy Marcipán nehezen,és csak este 10 körül alszik el,fel is ébred éjszaka-hajnaltájt és át kell hozni az ágyunkba,viszont reggel 8-9ig is csucsókál.És akkor íme a részletek:

0-1 hónap:Marcipán napi 24-ől 20-at cicin,így azon is alszik el.Ügyesen kicsempészem a szájából,beteszem a kiságyba,megyek sminkelni,hajat kivasalni:)A délelőttök jók,a délutánt viszont kizárőlag a mellkasomon pihegve hajlandó tölteni,így mire Apa hazaér már majdnem bepisilek,viszont a sorozatkvízt megnyerném.Éjjel köztünk alszik,sokszor cicizik.
1-3hónap:Még mindig megy a non stop nyitvatartás a gyorsétteremben,de már nem mindig alszik el napközben cicin,ezért jön a karon lógatva táncolás,mígnem szupernagyi 6 hetesen hasra teszi a kölköt,aki végre örül,hogy az ősöknek leesett a tantusz.jó is,mert 10 hetes korára megduplázza a súlyát:)
3-5hónap:Bejönnek a zajkeltő eszközök,mint fűnyíró,porszívó,hajszárító(utóbbi le is ég) és a babakocsiban seggrázás.kizárólag álló helyzetben,oldalirányban.
5-10hónap:Áldassék a hintaágy kitalálója!Fognövesztőproject indul!
10.hó:Apa kel éjjel,mert sárkányanyu beszünteti az éjszakai szopizást.Apa 2 perc alatt altat vissza,ha Mami jön akkor egy órás a műsor.
10-12 hó:Mami letesz az ágyamba,kimegy,én alszom.Boldogság!!!
12 hótól:korai volt az öröm
12-18 hó:Mami mindent bevet.Hintaszék,együtt rácsoságyban elalvás (igen,Mami befér mellém szerencsére),egyedül hátsimizve alvás,kiságyat a szülői hálóba(na ez teljes kudarc volt),stb.A lényeg,hogy Mami haja kéznél legyen.Viszont Mamáék a babakocsiban 5 perc alatt altatnak el.És igen,Mami is próbálta a babakocsit,de a siker elmaradt.
kb. 18 hótól:végre kialakul valamiféle esti rutin.Együtt hármasban fürdés,hintaszékben rizstejciivás,közben hajazás és mese,mindez már sötétben.Mese után irány az ágyikó.Néha Puszival,néha nélküle.Mami marad mellette a hintaszékben.Több-kevesebb (inkább több) rábeszélés után alvás,majd az első ébredés után (ami lehet fél órával elalvás után,de egyre inkább hajnalra tolódik) irány a szülői ágy,ahol reggel a tejcivel még visszaalszunk.És imádunk egymás mellett ébredni.

Hát ennyi.Nálunk minden próbálkozás kudarcba fulladt.Két és fél éves korra talán ha 2 éjszakát aludtunk véges-végig.Néha olyan fáradt voltam,hogy majd falnak mentem.Csoda,hogy Marci túlélte azokat a napokat,mert még a mozgáskoordinációmmal is gondok voltak.Valaki biztos vigyázott rá.És akkor még a taknyos vagy fogzós éjszakákról nem is beszéltem (az első fognál egész éjjel a szájában volt a cicim,ha kivettem ordított:)Egyszóval kitartás anyukák!!!





Lilypie 3rd Birthday Ticker