2010. június 17., csütörtök

Egyveleg

Jó sok minden történt velünk mostanában.Először is felvettek az oviba.Kishajó lett a jelem,és Cicóval fogok egy csoportba járni,sajnos azonban Maya csak októberben kezdhet,mert akkor tölti be a 3 éves kort:(Ez nagyon elkeseríti Mamit,mert borzasztóan fél a beszoktatástól,ugyanis megint ott tartunk,hogy ha bárhová menni akar úgy kell engem letépni a nyakából.És ez persze csak és kizárólag a neki szóló lelki terror,mert amint ható távolságon kívül van már abba is hagyom a hisztit,és baromira élvezem a Mamáék társaságát,majd mikor értem jön nem is akarok hazamenni.És egy könnyet nem ejtek érte az ott tartózkodásom alatt sem:).
Megvolt az első szülői értekezlet is.Mamiék ültek a pici székeken.Ez leginkább Apára és Pingvin bácsira nézve volt mókás.Két cuki óvónénit kaptunk,név szerint Etelka és Adélka néni ;-D.Mami bízik benne,hogy nagyon meg fogom szeretni Őket.
Voltunk Ricsi barátom 2. születésnapján is,ami megér egy külön posztot,és lesz is,ha megkapjuk a fotókat.
És az extra hír,hogy egyedül alszom el egy ideje.Mami már nem engedi túszul ejteni magát a gyerekszobában.Azért még sokszor vissza kell jönnie ölelésre,de Puszi nagyon nagy segítség,mert befekszik mellém,és hagyja,hogy hajazhassak vele.És megörököltem Mami csücsipárnáját is,amivel pici kora óta aludt (nem,ez már nem az,mert huszonéves korában a párna csücskei feladták,és kilyukadtak,így Mama vett huzatot és tollat,és dekára lemérve készített Maminak egy pontos hasonmást,az eredeti példányt pedig megsiratták és eltemették.)Mami enélkül a párna nélkül ki sem teszi a lábát otthonról,ha máshol kell éjszakáznia,de én most elkoboztam tőle.Ez Maminak okozott pár álmatlan éjszakát,de azért csak megszokja.A gyerekért mindent ugye.És úgy látszik a csücsizés öröklődik,mert eddig semmilyen alvókát nem választottam magamnak,de most már reggel is kispárna csücsökkel a kezemben járkálok.Néha ráparancsolok Mamira,hogy dörzsölje a nyakához a párnát,hogy Anyuci szaga legyen:):):).De így legalább nem Mami haját húzgálom non-stop.
És vannak ám újabb Marcipánszájak is.Megosztom Veletek:


-Apa!Mi is az a gép amivel kifújjuk a számítógépeket?
-Magasnyomású kompresszor.
 Marci próbálkozik:-kompe,kompo,stb.
-Magasnyomású kompresszor.
-Ühüm,most már értem.Apuci!Az nem olyan,mint a Bico store?

Ülünk a kocsiban.
-Anyuci!Papa megengedte,hogy kiválasszam milyen színű legyen a kerítés.
-Tényleg?Szuper!És milyen színt választasz?
-Hát rózsaszínt!
Papa  ezt jól benézte.Szerencsére baleset nélkül megúsztuk,pedig Mami fetrengusz röhögőgörcsuszt  kapott a volán mögött:):)


-Anyuci!Van egy ötletem!
-Ne kímélj Kicsim!
-Ezentúl te dolgozzál sokat,és Apuci maradjon itthon velem!:):):)

És hamarosan lesznek majd fotók is,mert meggyógyította a szerelő bácsi a fotóaparátunkat.Juppié!
Szép hétvégét mindenkinek!!!

2 megjegyzés:

  1. Marcipán! Gratulálok az egyedül alváshoz! Nelli is művelte egy időben, de mióta egy hetet pihizni voltunk tavasszal azóta ismét csak velünk alszik el. Szóval súghatnál Nellinek hogy megy ez az egyedül alvás! Mi is voltunk szülőin, bár Misi feladta a kisszéken való ücsörgést, és inkább elment angolra. Nelli jele cseresznye lesz (mondjuk ő a meggyet szereti) de mindkettőnknek ez volt az ovodai jele, úgyhogy nem akarjuk megszakítani a családi hagyományt. De sajna Nelli is csak januárban mehet, pedig már nagyon szeretne...

    VálaszTörlés
  2. Nellianyu!Nálunk sem volt ez egyszerű menet,de aztán mégis sikerült.Persze Mami bejön hátsimire,ás azért sokszor Puszi kutyával alszom el,ami azért valljuk be nem egyedül elalvás.Éjjel viszont még mindig felébredek sajna:(
    Puszik!

    VálaszTörlés

Lilypie 3rd Birthday Ticker